alt text

Ontwikkeling

De Sweet Sensation is een nieuwe peer met bijzondere voorouders en een lange voorgeschiedenis. Ze is geheel natuurlijk. Met deze peer haal je al het goede van de natuur in huis.

Een peer van Nederlandse origine

In 1992 ontdekte perenteler Simon Broertjes in Wijdenes (Noord-Holland) een rood gebloste peer in zijn Doyenné du Comice-boomgaard. Na 10 jaar observatie en ontwikkeling werd de rode peer in 2002 wettelijk erkend als nieuw ras; de Rode Doyenne van Doorn.

Vanaf 2006 starten aanplanten in Nederland door The Greenery en in Belgie door de Belgische Fruitveiling (BFV).

alt text

Betrouwbaar Clubras

Sinds 2010 wordt het ras verkocht onder het merk Sweet Sensation® De club van producenten bepaald aan welke hoge kwaliteitseisen deze merkperen moeten voldoen. Peren die niet voldoen worden verkocht als Sweet Doret of klasse II.

2011 start aanplant percelen in het Loiredal in Frankrijk door La Blottière en komen er proefpercelen in Italië, Duitsland en Groot Brittannië.

In 2012 verwerft The Greenery dochter Licensed Varieties Editors (LVE) de officiële kwekersrechten van de Rode Doyenne, LVE verleend nu wereldwijd aan een selecte groep licenties om Sweet Sensation® te mogen telen en verkopen

 

alt text

Wereldwijde Sensatie

2014 start aanplant percelen op het Zuidelijk Halfrond in Chili en Zuid Afrika. Sweet Sensation® van het Noordelijk Halfrond is beschikbaar tot maart, dit kan nu worden verlengd met geïmporteerd product.

Jaarlijks groeit de oogst in het Noordelijk Halfrond en is de Sweet Sensation bij steeds meer supermarkten te vinden. Inmiddels zijn er ook aanplanten in Zuid Korea, Australië en New Zeeland om de potentie van dit ras te ontdekken.

alt text